Kwetsbaar

Ladies, denk je deze scene eens in: Het is het eind van de dag, kids liggen op bed en je wilt niets liever dan een heerlijk bad. Na deze oppepper beland je onvermijdelijk naakt voor de spiegel terwijl je je afdroogt. Tot nu toe heel herkenbaar voor menig vrouw. Maar wat hierna gebeurt varieert tussen twee uitersten. De ene vrouw denkt: “Niet slecht, al zeg ik het zelf”:D  De ander vrouw kijkt vol afschuw, verwenst zichzelf en kijkt snel weg.
 
Dan is er nog een verschil in wát je ziet. Zie je alleen de buitenkant of aanschouw je jezelf als persoon? Vorige week heb ik het lied ‘True Loves Kiss’ opgenomen in de studio met Henk Pool. Dit lied gaat over zelfveroordeling en perfectionisme. En hoe belangrijk het voor jezelf is om te ontdekken hoe onvoorwaardelijke liefde werkt. Het refrein begint met “Mirror, mirror on the wall, who’s the fairest of them all. Good is never good enough for me.”

Wij vrouwen hebben het nodig te leren onszelf onvoorwaardelijk lief te hebben. Ons innerlijk en ons uiterlijk. Dat is een heel kwetsbaar proces. En het gaat met kleine stapjes. De hoofdpersoon in dit verhaal wordt bevrijd door een ware liefdeskus. Liefde is de sterkste kracht in het universum. En is in staat om die spiegel van veroordeling aan diggelen te gooien. Het lied eindigt met: “Jugdement filed against me. True loves kiss has set me free.”

Mocht je vanavond weer voor de spiegel staan. probeer dan eens lief voor jezelf te zijn: “Dag mooie meid! Hoe was je dag? Je ziet er nog steeds goed uit! En o ja, had ik het al gezegd? Ik hou van je…” Wie weet zing jij dit lied, als het over een paar maanden uitkomt, voor de spiegel mee als statement: “Jugdement filed against me. True loves kiss has set me free.” Dag zelfveroordeling, vaarwel perfectionisme!