Succesvol

Zo aan het begin van een carrière als zangeres hoop je natuurlijk op succes. Maar succes is zo betrekkelijk. Wanneer kan je zeggen dat je succes hebt? En wil je succesvol zijn in je baan of als mens of beiden? En dan een nog belangrijkere vraag wat moet je ervoor opgeven om je succes te behalen? Stel dat je je succes behaalt, was het dan alles waard geweest wat je er voor hebt moeten opofferen? Zo niet, kan je dan nog wel spreken van succes?

Zoveel popsterren die wij als succesvol zien voelen zich depressief tot op het bot! Zoveel mensen die het gemaakt hebben in de zakenwereld komen eenzaam thuis in een koud en leeg huis.

Ik denk graag andersom. Ik weiger te geloven dat succes behalen gelukkig maakt. Sterker nog als je alleen succes voor ogen hebt, zul je gedesillusioneerd op je eindbestemming aankomen. Ik denk dat als je gelukkig bent met wie je bent en wat je mag doen je reeds succesvol bent, los van hoe anderen er tegenaan kijken.

Als we alleen maar uitkijken en leven en toewerken naar het moment dat we onszelf succesvol mogen noemen slaan we volledig de plank mis. Maar als weonderweg naar een doel mogen bemerken dat we genieten van het proces dan hebben we de 1e prijs. Mooi mens, je bént succesvol niet om wat je behaalt, maar om wie je bent. Laat dat wat je doet in overeenstemming komen met wie je bent en niet andersom. Als je dan op het punt belandt van een succes kun je het zonder spijt omarmen, ervan genieten en verder gaan.