Beginnerscursus

 Aloha,

Dus jij bent ook ukulelefan en je wilt leren hoe je dit geweldige instrumentje bespeelt. Misschien heb je al een poging gewaagd en kan je al best een paar akkoorden en pingel je al aardig wat of misschien sta je echt nog helemaal aan het begin. In beide gevallen gaat deze cursus je enorm verder helpen.

Mijn naam is Rianne van Dam (A.K.A Noanna) en de ukulele is voor mij ‘The sound of Happiness’. Toen ik 5 jaar geleden van gitaar overstapte op ukulele voelde het voor mij alsof ik van binnen 10 kilo lichter werd. Haha. Dit kleine instrumentje brengt me zoveel blijdschap en geluk. En natuurlijk wil ik dat met jou delen.

Het mooie aan de ukulele is dat iedereen het in rap tempo kan leren spelen en toch een leven lang kan doorgroeien om alles van dit instrument te leren doorgronden. Ook ik als professioneel artiest ben nog lang niet uitgeleerd en dat houdt het juist zo leuk. Ik help je graag op weg om dit instrumentje te leren kennen. Hoe zou het voor jou voelen om de zomer tegemoet te gaan met tientallen liedjes die jij soepeltjes speelt op jouw ukulele?

Dat is gewoon mogelijk als we samen komende weken met elkaar optrekken. Er zijn talloze instructiefilmpjes op youtube te vinden van ongelofelijk veel verschillende ukulele-kenners. Maar om echt een instrument te leren, zul je naast de juiste methode en motivatie ook een ondersteunende omgeving nodig hebben. Want het voelt niet goed als jouw nieuwe ukulele na drie maanden in een hoekje onder een laagje stof ligt. Zo herkenbaar toch? Daarom doen we dit samen.

Daarnaast leer ik je meteen de logica van je fretboard (ukulelehals). Daar waar je in andere cursussen voornamelijk de ‘snelle trucjes’ leert (wat ook super leuk is en we dus ook zeker gaan doen), geef ik je ook inzicht in het instrument zodat je het leert begrijpen en toepassen.

DOE JE MEE?
Als jij mee wil doen dan help ik je eerst om een zeer betaalbare en zuivere ukulele aan te schaffen als je die nog niet hebt. De prijs ligt tussen de 40 en 50 euro. Vervolgens krijg je van mij meteen toegang tot een aantal instructiefilmpjes die je mag bekijken. Aan de hand van concrete opdrachten kan je oefenen. Door een video op te sturen via WhatsApp kan je feedback van mij krijgen. Ook krijg je toegang tot een leuke WhatsAppgroep waarin   andere cursisten actief zijn, zodat je van elkaar kunt leren.

Noanna is enthousiast,  motiverend en kan goed uitleggen, geen vraag is te gek. In een paar weken tijd kan ik door de beginnerscursus mijn eerste liedjes op de ukulele spelen. En weet ik hoe ik het lied in de juiste toonsoort kan zetten. – Petra Visser, Amersfoort –

Sinds ik de Ukulele beginnerscursus van Noanna heb gevolgd gaat het steeds beter. Ook de zoom sessies zijn super daar kan ik mijn vragen kwijt en krijg ik antwoord .Via de vele filmpjes kan ik alles terug kijken en blijven oefenen. Ik zeg top. – Mary Vink, Arnhem –

Noanna is een heerlijke enthousiaste lerares. Haar creativiteit is inspirerend. Ik vond het heel fijn dat ze lesgeeft vanuit de Ukelele. Ze helpt je de Uke begrijpen en zorgt ervoor dat je al snel aan de slag kan met akkoorden en liedjes. Absolute aanrader als je snel goed wilt leren spelen. – Tineke Baas, Heerde –

Algemene voorwaarden:

Na aanschaf van het product kan men blijvend gebruik maken van de instructievideos.Eenmaal aangeschaft geven wij daarom geen geld terug bij een eventuele annulering. Mocht er onverhoopt ontevredenheid zijn over het product of de service of mochten er vragen zijn over het product of de service, dan kan er contact opgenomen worden door te mailen naar: info@noanna.nl

Als Team Noanna streven we naar continue productverbetering en excellente service. Feedback helpt ons daarbij.

Opzet cursus:

 • Week 1: Aanschaf ukulele en instructiefilmpjes;
 • Week 2: Theoriesessie 1;
 • Week 3: Oefenweek, video insturen plus feedback;
 • Week 4: Theoriesessie 2;
 • Week 5: Oefenweek, video insturen plus feedback;
 • Week 6: Theoriesessie 3;
 • Week 7: Oefenweek, video insturen plus feedback;
 • Week 8: Afsluiting evt. met eigen filmpje en korte evaluatie.

Een greep uit de extra filmpjes:

 • Bepaal je leerroute;
 • Soorten ukuleles;
 • Low g string vs high g string;
 • Basis van de muziektheorie (o.a. chordfamilies);
 • Hoe pak ik dit akkoord?
 • Schuiven met akkoorden;
 • Songwriting;
 • Basis slag en gevorderen slag;
 • Basistokkel en gevorderen tokkel;
 • Percussie met ukulele;
 • Leer de hals kennen en onthouden, enz.

Deze filmpjes staan online en worden door de tijd heen uitgebreid. Dit blijft voor jou beschikbaar ook na de cursus.

Kan ik het wel?
Iedereen kan ukulele leren spelen. Als je er aan twijfelt daag ik je uit om het te proberen. Je zult er geen spijt van krijgen. Daarnaast mag iedere cursist de BeginnersCursus zo vaak volgen als hij/zij wil. Zonder extra kosten.

Is deze cursus te makkelijk voor me?

Dit is een beginnerscursus. Dus als je een gevorderde of professional ben is deze cursus niet voor jou. Maar iedereen die nog nooit een ukulele vast heeft gehad en beginners die net een jaartje zelf oefenen kunnen ontzettend veel van deze cursus leren. Er zal ook genoeg differentiatie plaatsvinden dat iedereen op zijn level kan meedoen. Twijfel je bel of app me dan gerust even. 06-48765079

Kunnen de mensen mij zien en horen tijdens de online meetings?

Je bent alleen te zien en te horen als je dat zelf wil. Tijdens vragen stellen kan je zelf je geluid aan of uit zetten en tijdens het spelen zet iedereen zijn geluid uit behalve ikzelf.

Wat als ik een online meeting mis?
Geen probleem. De meeting kan je later terug bekijken op een moment dat het jou uitkomt. En als je vragen hebt n.a.v. de meeting kan je die rechtstreeks aan mij stellen via whatsapp. Daarnaast mag iedere cursist de beginnerscursus zo vaak volgen als hij/zij wil. Zonder extra kosten.

Ik wil zingen en ukulele spelen tegelijk, is deze cursus daar ook op gericht.
Jazeker, zelf ben ik singer songwriter en begeleid mijzelf op de ukulele. Dus ook het samen zingen en spelen tegelijk is iets wat ik enorm aanmoedig. Het is echter geen must. Niet iedereen wil zingen. De beste ukulele spelers die ik ken zingen vaak ook niet. Het is maar net wat jij wil.

Wat als ik de cursus niet kan afmaken?
Iedere cursist mag de beginnerscursus zo vaak volgen als hij/zij wil. Dus mocht er onverhoopt iets gebeuren dan kun je de cursus altijd een volgende keer weer mee doen. Zonder extra kosten. De beginnerscursus worden meerdere malen per jaar aangeboden.


Het beheer van de website inclusief het beheer en de administratie van de betalingen wordt verzorgd door C.V. Helpgoed, Voltstraat 4, 6716 AJ Ede.
Btw nr.: NL857012721B01 | KvK nr.: 67472583 | Voor technische en/of administratieve vragen rondom de site bel:  06-11985537